Foredrag:

HAR DU BESLUTTET NOGET NYT I DAG? – UDOVER DET DU PLEJER?

Under ovennævnte titel kan jeg bestilles til at holde et muntert og jordnært foredrag om livsglæde kontra kedsomhed og ligegyldighed.

Efter ca. 30 år i Den danske Folkeskole  har jeg erfaret, at såvel ansatte som forældre som politikere er meget vægelsindede med hensyn til at tage nogle væsentlige beslutninger. Alt ender i kompromisser og ligegyldighed, hvor den mindste fællesnævner får lov at bestemme. Denne holdning finder jeg gentaget i samfundet som helhed, hos politikerne på Christiansborg, i Folkekirken osv osv.

Det tager selvfølgelig udgangspunkt i, at mange mennesker laver det samme dag efter dag, og i tryghedens navn ikke ønsker at lave om på det, selvom livet hermed bliver bedøvende kedeligt og ensformigt. Hvad med om alle mennesker indså deres unikke værdi og tog stilling til tingene udfra deres rødder og værdier, istedet for blot at flyde med strømmen?

Jeg har altid forholdt mig aktiv, kritisk og ironiske spørgende overfor livets tildragelser, hvor jeg har  haft svært ved at holde mund.

Jeg har i en moden alder fundet ud af, at 60ernes eksistentialisme i en moderne udgave har et bud på forøget livsglæde og engagement via stillingtagen og engagement.

Publikum:

Absolut bredt: Almenmand, uddannelsessteder (ikke børnepublikum), forældregrupper, foreninger, fra 30 år og fremad osv.  

Varighed:

1 ½ time + ½ time(med pause imellem)

Foredragbeskrivelse i word-format til udskrift:

Har du besluttet noget nyt i dag? – Udover det du plejer?

Yderliger materiale om emnet:

Moderne eksistentialisme